Historie

- Historien bag karate

 

Satsunuku " Tode " Sakugawa (1733 - 1815)

 

"Tode" betød "karate," og var et øgenavn givet til ham af hans instruktør TAKAHARA. Kendt som faderen af Okinawa karate," rejste SAKUGAWA til Kina for at studere kamp arter.

 

 

I denne periode arbejdede han med ch'uan fa og Okinawa tode "Kinesisk hånd eller tom hånd", og formede dermed Okinawa-te "Okinawa hånd" som blev fundamentet for Shuri-te. Han overleverede "Kusanku" kata, som betragtes som Okinawa's ældste kata.

Udover dette udviklede han en bo kata, "Sakugawa no Kon".

 

 


 

 

Sokon " Bushi " Matsumura (1796 - 1893)

 

Sokon "Bushi" Matsumura betragtedes som en stor kriger og som den der først forklarede principperne bag ordet Do "vej".

 

Disse principper er:

1) Ijo, vejen, medfølelse, ydmyghed og kærlighed.

2) Katsu, fuldstændig forståelse af teknikker og kata.

3) Brug af karate og hvordan det må forståes ikke bare I praksis menogså I reel kamp.

 

En fælles oversættelse er: "Ens pligt til sig selv og til ens næste."

 

Mest vigtigt er at han var den bedste elev af SAKUGAWA. Kanga "Tode". "Bushi" betragtes også som den første til at kombinere Kinesisk Shaolin kungfu med Okinawa "Tode".

 


 

 

Yasutsune " Ankoh " Itosu (1830-1915)

 

"Anko" "Jern hesten" trænede under Matsumura Sokon, og krediteres som den der introducerede Pinan kata "fredfyldt sind" 1-5 til Okinawas folkeskoler i 1901.

 

Han krediteres også for at introducerer Kusanku Sho and Passai Sho.

 

Nogle af de mest anerkendte instruktører der trænede direkte under ham var: Chibana, Chosin, Funakoshi, Gichin, Kyan, Chotoku, Mabuni, Kenwa.

 


 

 

Chosin Chibana (1885 - 1969)

 

Chosin Chibana var en af Itosu's top elever. Chibana Sensei besluttede i 1930 at adskille hans karate fra andres ved at kalde det Kobayashi-ryu "den unge skovs" skole.

 

Denne beslutning var påvirket af den vækst og udvikling af kampkunst, ikke bare på Okinawa, men også i Japan. Chibana Sensei var en af de komite medlemmer, bestående af karate mestre, som i 1936 enedes om

at "karate" skulle oversættes "tom hånd."

 

Udover dette blev han tildelt “the Fourth Order of Merit” af den Japanske kejser i 1969, for sin livslange medvirken indenfor kampkunst. Der finds kilder der krediterer Chibana Sensei for at viderefører Kusanku Dai and Gojushiho katas. Chibana Sensei's mest prominente nulevende elev er Nakazato Shugoro. Sensei.

 

Chibana Sensei overragte sit eget sorte bælte til Nakazato Sensei.

 

Dette var en meget stor æresbevisning for Nakazato Sensei.

 


 

 

Shugoro " Hanshi Judan " Nakazato (1921 -Present)

 

Hanshi JuDan Nakazato 10. Dan.Har brugt stortset hele sit liv på kampkunst og I 1967, efter mere end 20 års træning, blev han tildelt sin 9. Dan fra sin instruktør Chibana Choshin.

 

Ved Chibana Sensei's død i 1969, blev Nakazato Sensei president af "Okinawa Shorin-Ryu Shorin Kan Karate-do Kyokai" og blev udnævnt til 10. Dan i 1980.

 

 

Nakazato Sensei er en af de mest indflydelsesrige karate mestre på Okinawa. Hanshi ledte” the Okinawan karate delegation” og blev bedt om at give en speciel opvisning ved de Olympiske lege i Atlanta, Georgia 1996.

 

Til denne lejlighed udviklede Hanshi en kata ved navn Gorin.

 

I August 2000, tildelte “the Okinawan Prefecture Board of Education” Hanshi Nakazato titlen "Kenmukei Bunkazi" – et kulturelt værdipunkt.


 

 

Kyoshi Hachidan Nabil Noujaim 8. Dan

 

Har trænet Shorinkan shorin-ryu og kobudo i mere end 35 år, og er Tom shihan`s direkte instruktør i Shorinkan karate Do. Kyoshi Noujaim har grundet den store respekt han nyder i Honbudojo, ansvaret for udviklingen af talrige dojo`s over hele verden. Kyoshi Noujaim har en fantastisk viden indenfor både karate såvel som kobudo.

 


 

 

Shihan Tom Christensen Shorin-ryu Shorikan Danmark

 

Startede sin karatetræning i 1976 under Sensei Jan spatzek 7. Dan, Danmarks ubetingede bedste shotokan karate- Do instruktør, skiftede i 2006 til Shorin-ryu og blev i 2009 udnævnt til Hanshi Nakazato`s repræsentant i Danmark.
Fik i 2012 overrakt sit Shihan certifikat personligt af Hanshi Nakazato Shugoro før denne trådte tilbage og overlod organisationen til sin søn.

 

 

 


Til forside

Kontaktinformationer

Keikokan Karate Kobudo Ryu

2770 Kastrup

cvr: 29892032

Reg.nr. 1551 kontonr. 10240336

 

Shihan Jim Vollesen

Telefon: 21 23 35 02

j.vollesen@youmail.dk

Keikokan Karate Kobudo Ryu  //  Suezvej 18  //  2770 Kastrup  // 21233502  //  j.vollesen@youmail.dk